Un număr de 3.500 de puieţi de diferite specii au fost plantaţi, în ultima săptămână, pe o suprafaţă degradată de 1,5 hectare din Oradea care a fost amenajată şi curăţată anterior de reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, acţiunea de plantare, realizată în baza unui protocol de colaborare cu Direcţia Silvică Bihor, a început vineri, 13 martie şi s-a încheiat joi, 19 martie, pe suprafaţa de 1,5 hectare din Cartierul Tineretului fiind plantaţi 3.500 de puieţi din speciile stejar roşu, tei, anin şi mesteacăn.

Viceprimarul Florin Birta a precizat că terenul respectiv era degradat, plin de bălării, fiind curăţat înaintea lucărilor de plantare de Primăria Oradea prin Direcţia Tehnică şi pregătit pentru plantări. Totodată, Compania de Apă Oradea (CAO) va monta un gard pentru protejarea zonei, iar arborii vor fi udaţi tot de angajaţii companiei de la hidranţii din vecinătatea terenului.

Puieţii, cu înălţimea de peste doi metri, au fost puşi la dispoziţie de către Direcţia Silvică Bihor şi plantaţi de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Oradea.

„Primăria Oradea le mulţumeşte pentru implicare, prezenţa voluntarilor la acţiune nefiind posibilă în această perioadă în care încercăm să prevenim posibilitatea răspândirii coronavirusului,” au informat reprezentanţii administraţiei locale.

În cadrul parteneriatului între Primăria Oradea şi Garda Forestieră, ca urmare a campaniei de împădurire din România „O pădure cât o ţară”, demarată de Ministerul Mediului, până anul viitor, în municipiul Oradea vor fi împădurite suprafeţe degradate de aproximativ 65 de hectare.