Miercuri, 21 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 56.685 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate nouă tamponări.

62 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 13 pietoni care au traversat neregulamentar, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două pentru conducere sub influența alcoolului, iar 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 21 august a.c., la ora 20.12, pe D.N. 1. în localitatea bihoreană Tileagd a fost depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din localitatea Miercurea – Ciuc, județul Harghita, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 136 km/h, înregistrată radar.

Tot miercuri, 21 august a.c., la ora 18.25, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Urvind a fost depistată în trafic o femeie de 32 de ani, din comuna Agas, județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 121 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.