În perioada 08 – 09 iunie a.c., pompierii militari bihoreni au desfășurat șase misiuni de evacuare a apei acumulate în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase și cinci operațiuni de stingere a incendiilor.

 

Astfel, în intervalul menționat, echipajele de pompieri militari ale Stației Aleșd, Detașamentului Marghita, Gărzii Sălard și Stației Ștei au evacuat apa dintr-un beci, în localitatea Lugașu de Jos, din curtea unei gospodării situate în Fegernic, comuna Sârbi, din curtea unei case și a unui bloc de locuințe din Sălard, respectiv dintr-un adăpost de animale din localitatea Gurani. De asemenea, pompierii Gărzii Sălard au acționat, în cooperare cu angajați ai A.B.A. Crişuri, pentru deversarea apei din pârâul Danța în râul Barcău, pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență generate de revărsarea pârâului.

Sâmbătă, 08 iunie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un teren viran din Sântandrei, eveniment în urma căruia nu s-au înregistrat pagube, arzând deșeuri de hârtie și carton, pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

În acceași zi, un incendiu cu o cauză probabilă similară s-a produs la gropa de gunoi din localitatea Rontău, pentru gestionarea evenimentului fiind mobilizați la fața locului pompierii Gărzii de Intervenție 1 Mai. În urma evenimentului au ars deșeuri menajere.

Tot în Rontău, comuna Sânmartin, echipajele Gărzi de Pompieri 1 Mai au localizat și lichidat un incendiu izbucnit în curtea unei gospodării, eveniment generat, cel mai probabil, de fumatul în locuri neprotejate corespunzător. Au ars material lemnos, deșeuri de carton și un pat.

Duminică, 09 iunie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit în localitatea Sântandrei, unde au localizat și lichidat un incendiu de vegetație uscată, produs la un teren viran și pe strada Nufărului din Oradea, unde au stins un incendiu izbucnit la un autoturism, eveniment soldat cu arderea cablurilor electrice din compartimentul motor.